Om oss

   “Vi älskar det nordiska rena”

För 25 år sedan började två designers i Stockholm skapa brudklänningar med en modern kvinna i åtanke. Det resulterade i märket ”Garamaj of Sweden” som sedan starten har varit trogen sina värderingar – kompromisslöst hög nivå på kreativiteten, kvalitén på material och utförandet.

Designerteamet förvaltar den Nordiska stilen med mjuka linjer, enkel design med betoning på skräddarkonsten och exklusiva tyger till motsats för överdådiga utsmyckningar.

– ”Vi eftersträvar harmoni genom proportioner och rena linjer” – säger Ilona Garamaj

Båda designers har en gedigen utbildning inom sina områden – konst och mönsterkonstruktion.

De kompletterar varandra genom att närma sig varje beslut från två olika synvinkel. Gemensamt för de båda är passionen för yrket. Den samlade kunskapen, erfarenheten och kreativiteten kommer till uttryck i de uppskattade linjerna ”Garamaj Classic” och ”Garamaj Couture”, dessa finns som en röd tråd i kollektionen. Den nya linjen ”Simple Luxury” definierar på ett ännu tydligare sätt företagets filosofi om att lyx är inte det som slå en i ögonen utan snarare en sofistikerad elegans byggd på oklanderligt hantverk.

– ”Tyger, i synnerhet spetsar och siden, har alltid varit vår passion. När vi åker till Frankrike för att välja material till kollektionerna är det svårt att inte förälska sig i spetsarna av hög kvalité. Är priset därefter, dvs för hög, köper vi endast ett fåtal meter och gör i vissa fall bara en klänning av den, ett litet konstverk. Det uppskattas enormt av kunderna – vi får utlopp för vår kreativitet och kunderna får en alldeles unik klänning, alla är nöjda.”

Men det är inte bara den unika designen som företaget är känd för utan också för sin passform. Klänningar har inkorporerade korsetter som formar figuren utan att synas. Tanken är att den ska få bruden att stråla på sin stora dag, så hon inte behöver ägna mycket tid åt att tänka på sin kropp, den uppgiften ska klänningen fylla.